KokoPeppu

Peppunen

Estrogeenin ansioista naisilla rasva varastoituu suhteessa helpommin pakaroihin, lantiolle ja reisiin. Näin ollen naisilla on myös suhteessa enemmän rasvasoluja näillä alueilla miehiin verrattuna. Testosteroni taas toimii päinvastoin ja miehillä rasva kertyy enemmän keskivartaloon.

Mistä tämä ero voi johtua?

Evoluutiopsykologit olettavat, että pyöreät pakarat ovat voineet kehittyä toivottavana piirteenä, koska ne tarjoavat visuaalisen osoituksen naisen nuorekkuudesta ja hedelmällisyydestä. Ne osoittavat estrogeenin läsnäolon ja riittävien rasva-aineiden olemassa olon raskautta ja imetystä varten . Lisäksi pakarat korostavat lantion muotoa ja kokoa, joka voi viitata lisääntymiskykyyn.

Mitä miehet ihannoivat pepussa?

Viimeisimpien tutkimusten perusteella miehiä ei alitajuntaisesti kiinnosta pelkästään pakaroiden muoto tai koko vaan myös naisen alaselän 45 asteen notko, joka korostaa pepun muotoa ja ruumiinrakennetta. Kyseinen notko vähentää rankaan kohdistuvaa painetta huomattavasti ja raskaana ollessaan nainen pysyy huomattavasti toiminnallisempana. Rangan muoto on mahdollistanut siis naiselle ruuan etsinnän ja lasten saannin ilman selän vaurioitumista, joka on voinut vaikuttaa kumppanin valintaa aiemmissa evoluution vaiheissa. (David Lewis ym., 2015)

Monesti pyöreästä pepusta puhuttaessa viitataan aina naisiin. Ei tule kuitenkaan unohtaa, että miehilläkin on pakaralihakset jotka ajavat loppujen lopuksi aivan samoja tehtäviä miesten kehossa. Miehellä (myös naisilla) muodokas takamus kertoo usein, että hän huolehtii itsestään/hyvinvoinnistaan ja on aktiivinen elämäntavoiltaan. Tämä varmasti myös vaikuttaa ainakin jossakin määrin kumppanin valintaan naisten näkökulmasta.

Pakaran lihakset ja tehtävät

Pakaran alueella on yhteensä 9 eri lihasta, joista ulkonäöllisesti kannattaa keskittyä kolmeen isoimpaan eli isoon pakaralihakseen, keskimmäinen pakaralihas ja pieni pakaralihas.

Pakaralihasten tehtävänä on lantion ojennus, jalkojen loitonnus, reiden taakse työntö ja jalkojen pitkittäinen kierto.

Ohjelman rakenne

 

Tarvittavat apuvälineet salille

Lyhyt vastuskuminauha (esim. Stadium, XXL tai Vastuskuminauhat.fi)

Pitkä vastuskuminauha (esim. Stadium, XXL)

 

 

Extrana mäkivedot + luisteluhypyt/potkut

Porraskonetreeni + juoksumattotreeni

 

Tee seisomatyötä.

 

Lähteet

David M.G. Lewis, Eric M. Russell, Laith Al-Shawaf, David M. Buss, 2015:
Lumbar curvature: a previously undiscovered standard of attractiveness
(https://www.ehbonline.org/article/S1090-5138(15)00018-5/abstract)