Kategoriat
Ruokavalio

Käsiannostus

Päästäksemme eroon punnitsemisesta ja pitääksemme kuitenkin annoskoot luonnollisina, voimme käyttää apuna käsiämme annoksien muodostamisen apuna. Precision Nutrition on tehnyt käsimitoista erittäin hyvän kuvallisen ohjeen. Alla annoskoon muodostamiseen ohjeet miehille ja naisille. Näillä ohjeilla voit koota oman lounaan ja päivällisen helposti.

Jos kaloreita haluaa syklittää treeni- ja lepopäivinä, voi treenipäivinä ottaa yhden kourallisen hiilihydraatteja enemmän ja taas lepopäivinä jättää hiilihydraateista yhden kourallisen pois (naiset voivat ottaa hiilihydraattomina päivinä toisen nyrkillisen kasviksia). Syklityksen voi tehdä esim. yhtenä viikkona joka kuukausi.

Samalla periaatteella voi myös muodostaa oman aamupalan:

Proteiinimitallinen voi olla maitorahka/proteiinipudding/jogurtti, 1 mitallinen proteiinijauhetta, 3 valkuaista.

Kasviksina porkkanaa, parsakaalia, pinaattia, tomaattia, kurkkua, paprika jne.

Hiilihydraattina kourallinen kaurahiutaleita/mysliä/täysjyvämuroja, 2-4 palaa leipää, hedelmät (banaani, omena, appelsiini jne.), marjat (mustikka, mansikka, vadelma jne.).

Rasvoina keltuainen,  1/4 osa avokadoa, lusikallinen pähkinöitä/siemeniä/öljyä, 2-4 juustosiivua.

Vastaa