Mieli

Ei enää dieettejä!!

Monesko dieetti sinulla on menossa? Montako kertaa olet pudottanut samat kilot? Montako kertaa olet tajunnut olevasi taas samassa tilanteessa ja aloittanut dieetin uudestaan? Monestiko painosi on noussut dieetin jälkeen lähtöpainoon tai ehkä vähän korkeammalle? Montako dieettiä vielä meinasit tehdä elämäsi aikana?

Jos yllä olevat kysymykset koskevat sinua, oletko koskaan pysähtynyt miettimään mikä sinun ongelmasi oikeasti on? Eikö kehoosi kertyvä rasva ja sen poistoa yrittävät lukuisat dieetit ole vain ongelman lopputuloksen kanssa painimista eikä varsinaisesti oikeaan ongelmaan paneutumista?

Mikä sinulle siis oikeasti aiheuttaa jatkuvan painon nousun?

Löydä vastaus tuohon kysymykseen, mieti miten saat aloitettua sen käsittelyprosessin, hanki itsellesi tarvittaessa apua eteenpäin pääsemiseksi ja lopulta muutat itsesi pysyvästi parempaan. Näin saavutat tilan, jossa painonhallinta ja terveelliset elämäntavat voivat aidosti olla osana omaa arkeasi ja paino putoaa luonnolliselle tavalla.

 


 

Dieetti

  1. erityisruokavalio, hallittu ruokavalio
  2. (arkikieltä) ruokavalio, jolla yritetään pudottaa painoa; laihdutuskuuri

 

Sanalla on kaksi hieman erilaista merkitystä, kuten yllä näkyy. Erityisruokavalio tai hallittu ruokavalio, tätä käyttävät ihmiset, joilla painonhallinta on kunnossa ja dieetti on näin ollen kontrolloitu ja määrätietoinen esimerkiksi kilpaurheilijat, jotka kilpailevat tietyssä painoluokassa (painijat, kehonrakentajat, painonnostajat, nyrkkeilijät jne.).

Arkikielen versio on taas se, jonka kanssa meistä useampi painii vuosittain. Joka puhekielessä saa muut ihmiset epäilemään onnistumistasi, saa meissä monessa aikaiseksi negatiivisen reaktion ja jokainen meistä tietää, että luvassa on jotain epämukavaa ja työlästä. Siksi dieetti-sana pitäisi kieltää arkikielessä ja vaihtaa sanaan elämäntapamuutos, jotta sen idealogia saataisiin muutettua ja ikuinen kierre katkaistua. Ihmiset alkaisivat rakentamaan itselleen ”dieetin” alettua uutta toimivampaa ja kokonaisvaltaisempaa arkea, joka palvelisi kehoa ja mieltä pitkällä aikavälillä. Itse prosessissa korjattaisiin perimmäiset ongelmat ajatusmalleissa ja toimintatavoissa ja sen sivutuotteena myös paino putoaisi.

Vastaa