Mieli

Negatiivisen ajatuksen/tunnetilan käsitteleminen

Negatiivisen ajatuksen ja rajoittavan uskomuksen käsitteleminen. (Jim Kwik ja Nick Ortner, Podcast)

Meridiaanipisteiden (Emotional Freedom Techniques, EFT) taputtaminen kehosta voi vapauttaa negatiivisia tunteita (energialukkoja). Tekemällä tätä aina kun tajuat ajattelevasi itsestäsi negatiivisesti tai tajuat olevasi negatiivisessa olotilassa pystyt neutralisoimaan itsesi harjoituksen avulla.

Etene harjoituksessa seuraavasti:

 1. Ota itsellesi hyvä asento ja sulje silmäsi.
 2. Hengitä syvään pari kertaa.
 3. Sano ääneen negatiivinen ajatuksesi esim. ”Minä olen laiska”.
 4. Kun sanot sen, mieti mitä tunteita se herättää sinussa.
  • Herättääkö se esim. pelkoa, häpeää, ahdistusta, masennusta, syyllisyyttä, vihaa jne.
 5. Arvioi asteikoilla 1-10 miten voimakas tuo tunne on, 1 ollessa neutraali ja 10 ollessa erittäin voimakas.
 6. Avaa silmäsi.
 7. Taputa neljälle sormella toisen kätesi pikkurillin alapuolelle ulkosyrjään (alla olevan kuvan kohtaan nro 12) ja toista perässä:
  • Vaikka minulla on tämä uskomus itsestäni, päätän rauhtoittua nyt. Vaikka ”minä olen laiska”, päätän rauhoittua nyt. Vaikka ”minä olen laiska”, rakastan itseäni ja hyväksyn itseni.
 8. Jatka taputtamista kahdella sormella pitkin naamaasi ja jatka negatiivisen ajatuksen sanomista ääneen, ”Minä olen laiska”.
  • Taputa rauhalliseen tahtiin kahdella sormella kulmakarvan päähän, silmän sivuun, silmän alapuolelle, nenän alapuolelle, suun alapuolelle, solisluun alapuolelle rintalihakseen ja kierrä taputtaen rauhassa näitä kohtia (esim. kuvan kohdat 1-6) hetken aikaa.
 9. Arvioi tunteen voimakkuus uudestaan ja jos tunne on laskenut, muttei tarpeeksi tee yllä olevat kohdat uudestaan kunnes tunne on neutralisoitunut kokonaan. Voit muokata lausetta ”Vaikka minä olen vielä vähän laiska, rakastan itseäni ja hyväksyn itseni”.
 10. Kommentoi alle onko tästä harjoituksesta apua sinulle.

Kuva: https://commons.wikimedia.org/wiki/File:Eft_punkte.jpg

 

 

Vastaa