Guerrilla diet

Guerrilla diet

kesäkuu 28, 2018 0 By kokoroadmin

Guerrilla diet -ruokavalion on suunnitellut Galit Goldfarb ja se pohjautuu siihen mistä ja miten me ihmisenä olemme kehittyneet ja mitä olemme syöneet alunperin. Ruokavaliota perustellaan evoluution myötä tapahtuneiden muutosten perusteella (esi-isämme ovat jääkauden aikana siirtyneet sademetsistä savanneille jne.), sillä mitä meillä on ollut syötävänä ja mihin kehomme on näin ollen muovautunut ajan saatossa.

Itse Galitin taustassa mielenkiintoisinta on, että hänellä itsellään on tutkinnot biokemian ja ravitsemuksen aloilta. Hänellä oli painonpudotusklinikka, joka ei tuottanut pitkä kestoisia tuloksia asiakkaissa silloin käytössä olleilla ruokavaliolla. Hänellä oli myös syöpä, josta parantui ilman syöpähoitoja tämän ruokavalion avulla.

Suurimpana erona nykyisiin julkisiin ruokailusuosituksiin on maitotuotteiden puuttumattomuus. Ihmisen on siis alunperin tarkoitus imetyksen loputtua olla ilman maitoa ja maitotuotteita. Proteiinin lähteinä on toiminut vihannekset, juurekset, hedelmät, viljat, palkokasvit, siemenet ja pähkinät ja silloin tällöin liha.

Viljakasvien osuudessa painotetaan varsinkin täysjyvätuotteita eli mahdollisimman vähän prosessoituja tuotteita. Näissä tuotteissa on tallella kehomme tarvitsemia ravinteita. Koko ruokavalion pääidea on siis oikea suhde luonnollisia ravintoaineita mahdollisimman luonnollisessa muodossa. Tätä ajatusmallia jokaisen meistä tulisi käyttää!

The Guerrilla Diet

The Guerrilla Diet